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Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.provenanceCONICET-
dc.creatorFesta, Sabrina-
dc.creatorMacchi, Marianela-
dc.creatorCortés, Federico-
dc.creatorMorelli, Irma Susana-
dc.creatorCoppotelli, Bibiana Marina-
dc.date2018-06-19T17:28:47Z-
dc.date2018-06-19T17:28:47Z-
dc.date2016-06-
dc.date2018-06-19T17:03:40Z-
dc.date.accessioned2019-04-29T15:47:29Z-
dc.date.available2019-04-29T15:47:29Z-
dc.date.issued2016-06-
dc.identifierFesta, Sabrina; Macchi, Marianela; Cortés, Federico; Morelli, Irma Susana; Coppotelli, Bibiana Marina; Monitoring the impact of bioaugmentation with a PAH-degrading strain on different soil microbiomes using pyrosequencing; Wiley Blackwell Publishing, Inc; Fems Microbiology Ecology; 92; 8; 6-2016; 1-12-
dc.identifier0168-6496-
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11336/49322-
dc.identifierCONICET Digital-
dc.identifierCONICET-
dc.identifier.urihttp://rodna.bn.gov.ar:8080/jspui/handle/bnmm/302101-
dc.descriptionThe effect of bioaugmentation with Sphingobium sp. AM strain on different soils microbiomes, pristine soil (PS), chronically contaminated soil (IPK) and recently contaminated soil (Phe) and their implications in bioremediation efficiency was studied by focusing on the ecology that drives bacterial communities in response to inoculation. AM strain draft genome codifies genes for metabolism of aromatic and aliphatic hydrocarbons. In Phe, the inoculation improved the elimination of phenanthrene during the whole treatment, whereas in IPK no improvement of degradation of any PAH was observed. Through the pyrosequencing analysis, we observed that inoculation managed to increase the richness and diversity in both contaminated microbiomes, therefore, independently of PAH degradation improvement, we observed clues of inoculant establishment, suggesting it may use other resources to survive. On the other hand, the inoculation did not influence the bacterial community of PS. On both contaminated microbiomes, incubation conditions produced a sharp increase on Actinomycetales and Sphingomonadales orders, while inoculation caused a relative decline of Actinomycetales. Inoculation of most diverse microbiomes, PS and Phe, produced a coupled increase of Sphingomonadales, Burkholderiales and Rhizobiales orders, although it may exist a synergy between those genera; our results suggest that this would not be directly related to PAH degradation.-
dc.descriptionFil: Festa, Sabrina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina-
dc.descriptionFil: Macchi, Marianela. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina-
dc.descriptionFil: Cortés, Federico. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Mar del Plata. Instituto de Investigaciones Marinas y Costeras. Subsede Instituto Nacional de Investigación y Desarrollo Pesquero; Argentina-
dc.descriptionFil: Morelli, Irma Susana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas; Argentina-
dc.descriptionFil: Coppotelli, Bibiana Marina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales. Universidad Nacional de la Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Fermentaciones Industriales; Argentina-
dc.formatapplication/pdf-
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dc.languageeng-
dc.publisherWiley Blackwell Publishing, Inc-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/https://academic.oup.com/femsec/article/92/8/fiw125/2470087-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1093/femsec/fiw125-
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess-
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/-
dc.sourcereponame:CONICET Digital (CONICET)-
dc.sourceinstname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
dc.sourceinstacron:CONICET-
dc.source.urihttp://hdl.handle.net/11336/49322-
dc.subjectBIOAUGMENTATION-
dc.subjectCOMMUNITY DIVERSITY-
dc.subjectINOCULANT ESTABLISHMENT-
dc.subjectPYROSEQUENCING-
dc.subjectSOIL MICROBIOME-
dc.subjectSPHINGOBIUM SP. AM GENOME-
dc.subjectOtras Ciencias Biológicas-
dc.subjectCiencias Biológicas-
dc.subjectCIENCIAS NATURALES Y EXACTAS-
dc.titleMonitoring the impact of bioaugmentation with a PAH-degrading strain on different soil microbiomes using pyrosequencing-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/articulo-
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