Registro completo de metadatos
Campo DC Valor Lengua/Idioma
dc.provenanceCONICET-
dc.creatorPereda, Mariana-
dc.creatorAranguren, Mirta Ines-
dc.creatorMarcovich, Norma Esther-
dc.date2017-08-25T18:33:40Z-
dc.date2017-08-25T18:33:40Z-
dc.date2010-04-21-
dc.date2017-05-09T19:37:27Z-
dc.date.accessioned2019-04-29T15:39:11Z-
dc.date.available2019-04-29T15:39:11Z-
dc.date.issued2010-04-21-
dc.identifierPereda, Mariana; Aranguren, Mirta Ines; Marcovich, Norma Esther; Caseinate films modified with tung oil; Elsevier; Food Hydrocolloids; 24; 8; 21-4-2010; 800-808-
dc.identifier0268-005X-
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11336/23004-
dc.identifierCONICET Digital-
dc.identifierCONICET-
dc.identifier.urihttp://rodna.bn.gov.ar:8080/jspui/handle/bnmm/298617-
dc.descriptionSodium caseinate/tung oil composite films were prepared through emulsification in order to reduce the water affinity of the protein-based film. Addition of lipid leads to milky films, resulting in a sharp increase in opacity. Uneven lipid distribution was evidenced by SEM in films prepared with 15% tung oil, which most likely arose from the limited dispersion capability of the lipids. Tung oil content also affects the film mechanical response, increasing tensile strength and elastic modulus but decreasing deformability. Contact angle measurements, besides water absorption tests, confirm lower hydrophilicity of the samples. However, tung oil incorporation into the caseinate matrix did not affect significantly the WVP at any of the three levels used, probably due to pore formation. The advantages of cross-linking composite films using heat were also addressed.-
dc.descriptionFil: Pereda, Mariana. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales; Argentina-
dc.descriptionFil: Aranguren, Mirta Ines. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales; Argentina-
dc.descriptionFil: Marcovich, Norma Esther. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - Mar del Plata. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales. Universidad Nacional de Mar del Plata. Facultad de Ingeniería. Instituto de Investigaciones en Ciencia y Tecnología de Materiales; Argentina-
dc.formatapplication/pdf-
dc.formatapplication/pdf-
dc.languageeng-
dc.publisherElsevier-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/url/http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0268005X1000069X-
dc.relationinfo:eu-repo/semantics/altIdentifier/doi/http://dx.doi.org/10.1016/j.foodhyd.2010.04.007-
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess-
dc.rightshttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ar/-
dc.sourcereponame:CONICET Digital (CONICET)-
dc.sourceinstname:Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas-
dc.sourceinstacron:CONICET-
dc.source.urihttp://hdl.handle.net/11336/23004-
dc.subjectSODIUM CASEINATE-
dc.subjectTUNG OIL-
dc.subjectBIODEGRADABLE FILMS-
dc.subjectTHERMAL CROSSLINKING-
dc.subjectEMULSIFIED FILMS-
dc.subjectCompuestos-
dc.subjectIngeniería de los Materiales-
dc.subjectINGENIERÍAS Y TECNOLOGÍAS-
dc.titleCaseinate films modified with tung oil-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article-
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion-
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/articulo-
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